Neternity.cz

Osobnostní test – jak jste náchylní k illudismu

Estimated reading time: 5 minuty by neternity 23. Březen 2016 v rubrice Nezařazené, Novinky, Projekty, Zákazníci

Následující test vám poodhalí několik rovin vašeho vlastního já. Hlavním účelem testu je ukázat vám, jak moc jste náchylní k illudismu, což se sice ještě v dnešním globalizovaném a zrychleném světě nedá považovat za nemoc ani úchylku, leč někteří jedinci se zvýšeným illudismem mohou působit příliš excentricky či dětinsky. Zkuste si to sami a uvidíte. Chcete-li, podělte se s námi o výsledek a zážitky.


Prohlédněte si následující obrázek (ku stažení zde), vytiskněte si ho nebo otevřete v grafickém editoru na svém počítači, či tabletu. K absolvování testu budete potřebovat propisku, fixu,zvýrazňovač, či rovnou celou sadu pastelek… co máte po ruce. Čím barevnější, tím lepší! Dále by se mohly  hodit stopky pro měření času.

→→→ Pod obrázkem jsou uvedené jednotlivé úkoly. Na následující stránce na konci se pak dozvíte výsledek ←←←

 

  • Poznámka: Obrázek vznikl nejprve sestavením skutečného schématu architektury části jednoho systému a následně jej tým specialistů, konzultantů a analytiků doplnil o přesně umístěné grafické prvky (postavičky) – více o vzniku zde *. Ty jsou součástí tohoto malého testu.

tabule-panaciÚkol:

Začněte si měřit čas. Zapněte stopky. Teď!

  1. Vezměte si barvičky
  2. Postupně zakroužkujte, zaoválkujte nebo zaobdélníčkujte objekty ze seznamu níže, v pořadí tak, jak je uvedeno, přičemž barvy i tvary můžete libovolně střídat:
    1. Sedící na WC
    2. Pan Tau
    3. Pán venčí psa
    4. Vítěz
    5. Zombíci
    6. Rychlobruslař na oválu
    7. Ten, který ho strčil
    8. Jean-Claude Van Damme
    9. Ježíš Kristus
    10. Pár točící porno
    11. Sedící, myslící
    12. Oběšenec
    13. Šplhoun
    14. Ten, který na sedícího … prostě si potřeboval odskočit
    15. Kočka
    16. Ten, který se nechal strčit
    17. Faraon
    18. Už se neudržím
    19. Až mě odvážou, spadnu na hlavu
    20. Hodina tělocviku
  3. Někdo nám tam chybí
    1. Jistě jste našli žraloka, kosa, kočku i psa. Která zvířátka by se na obrázek ještě hodila?
    2. Na obrázku vidíte několik postav inspirovaných filmy, knihami, historii nebo jen uličnictvím a volnými asociacemi. Kdo by si na obrázku zasloužil být, ale není tam?
    3. Domalujte lidi a zvířata z 3a,b.
  4. Zkuste odpovědět na tyto otázky:
    1. Sežere žralok skokana 1 nebo skokana 2?
    2. Dá se považovat kos letící na deštníku za černého pasažéra?
    3. Proč chce panáček roztáhnout ty dva boxy od sebe?
    4. Na obrázku nejsou žádné stromy, ani květiny, proč?
  5. Vymyslete libovolný příběh, ve kterém budou hrát vámi vybrané postavičky. Budeme rádi, když nám příběh pak pošlete.
  6. Pokud se chcete stát mistry mistrů, můžete si obrázek ještě vybarvit.
  7. A přikreslete bílou paní. :-)

Stopněte stopky! Teď!


Vyhodnocení testu:Za každý bod, který jste výše splnili si připočtěte jeden bod (celkem by to mělo být kolem 28 bodů):

 


 

Výsledek

 

  • 0 až 6: Vaše míra illudismu je až směšně vážná. Ani vás nezajímá, co to vlastně ten illudismus (či illudo) je.
  • 7 až 12: Vy už jste jistě s illudismem do kontaktu někdy přišli. To je skvělé, máme velkou radost a vy byste ji měli mít také.
  • 13 až 20: Tato kategorie už je top. Jste excelentní v illudismu, illudování a nejraději byste illudovali klidně celý den.
  • 21 až 28: Klaníme se vám až k zemi. Jste mistry illudismu, pro vás je illudování životním posláním, máte to v krvi. Gratulujeme. Až budeme pořádat kurz “Staň se mistrem illudistou”, pozveme si vás jako jednoho z lektorů.

Illudo (ILLUDO):

Mnozí z vás asi zatím vůbec netuší, co znamená to Illudo, nebo co je to ten Illudismus.

 

Tak tedy: Illudo je latinsky “hrát si” :-)

A vy jste právě prožili několik krásných minut bezstarostného hraní. Vytvořili jste si úžasný obrázek plný barevných oválků, koleček a obdélníčků, ti nejlepší z vás ho mají vybarvený a doplněný. Co je barevný obrázek? To je radost, přece. A co ty stopky? Ty jste měli kvůli tomu, abyste věděli, jak dlouho vám tahle hravá chvilka trvala. Přejeme krásný den!


*) Pod čarou – jak vznikl obrázek?

  • Honza (systémový analytik) si na tabuli nakreslil schéma, moduly připravovaného systému. To je to modré. Následně to konzultoval s dalšími lidmi. Tedy nějaký čas strávený hlubokými technickými diskusemi.
  • A pak Tomáše (business analytik) napadlo, že by tam měl být nakreslen i Honza, autor toho schématu. Mj. proto, že je v něm ukryto hodně energie z přemýšlení, která se následně přemění ve funkční produkt. Jenže tuhle energii nikdo většinou už neocení. Přetaví se v programovací kód. Proto tam Tomáš dokreslil sedícího, myslícího Honzu.
  • Tím spustil něco, čemu můžeme říkat třeba inspirace.

Chceme vám tím mj. ukázat, že nejtěžší je začít s prázdnou stránkou. Pak, v okamžiku, kdy první panáček prolomí ledy zaběhaných konvencí, ostatní se začnou přidávat. Přijde inspirace, tvořivost, nadšení, zvědavost, výzva. Každý, kdo šel kolem, si na tabuli nakreslil část nějakého příběhu.

Jeden nakreslil panáčka padajícího dolů. Dalšímu kolemjdoucímu bylo líto, že panáček dopadne na tvrdý okraj tabule, tak mu přimaloval vodu. Jenže pak ho někdo zabil tím, že do vody domaloval žraloka. Sorry, bro. Ale třeba ho zachrání ten druhý skokan. Nebo taky ne.

A takto je to i s analýzami a programováním. Vymyslet se dá leccos, udělat se dá prakticky cokoliv. Ale musí se začít, někdo musí nakreslit prvního panáčka. Jak vidíte, my to umíme. :-)