Neternity.cz

Synchronizace Google Drive s Mac OS a Windows

Estimated reading time: 2 minuty by neternity 30. Duben 2016 v rubrice Novinky

Google má synchronizační software pro Windows i Mac OS. Funguje to tak, že jakmile si tento program nainstalujete na svůj počítač a nastavíte, budou se vám synchronizovat na váš disk všechny složky a dokumenty.


 

Můžete tak kopírovat z i na Google Drive soubory jako kdyby to byl váš lokální disk.

Má to však jednu podstatnou vadu. On-line dokumenty (vše, co editujete přímo v prohlížeči) se na disk zkopíruje jen ve formě hypertextového odkazu! Čili zálohu online dokumentů na disku NEMÁTE!

Five for Drive 3

Už je vám jasnější, proč jsme radili, abyste si u důležitých dokumentů pořizovali pdf kopie? 😉

Použití Google Drive na mobilu a telefonu (iOS, Android)

No jasně. Google Drive můžete používat i na mobilu a tabletu. Zejména na tabletu je to někdy docela příjemné. Aplikace Google Drive pro mobilní zařízení ještě neumí úplně vše, co umí webová varianta (která zase nefunguje dobře na tabletech), ale postupně se to zlepšuje a na takovou tu “malou” práci je to použitelné.

Ke stažení obě verze Google Drive pro iOS i Android zde.

google-drive-app

Využíváme výhod multiplatformy běžně. Vždyť přece, číst si zadávací dokumentaci k novému projektu na mobilu třeba ve vlaku cestou do práce, je lepší, než se dívat na ostatní, jak čumí do svých mobilů a tabletů.

TiP

  • Google online dokumenty se ukládají automaticky, běžně do několika sekund od poslední změny. Když dojdou baterky v notebooku nebo spadne prohlížeč, nepřijdete o hodinu práce.

4927006163_c36612b8a7_b

Disclaimer:

Psaní tohoto článku bylo započato v Google Docs na notebooku, následně byl průběžně doplňován z tabletu cestou z/do práce a poté ještě několikrát redigován kolegy – ti pro to použili buď standardní prohlížeč, mobilní telefon a nebo tablet. Během tvorby nikdo z participujících nepropadl paranoidním pocitům, že nám Google naše myšlenky ukradne dříve, než článek dokončíme. A navíc nebylo nutné poslat ani jeden standardní email. A tiskárna si z nudy přetřásala tonery.





Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *